My first tag :)

Am primit… „leapşa” de la… Cristealizări. Am s-o dau mai departe către Ani, pentru că sunt curioasă să aflu ce citeşte (sau ce-a citit) de scrie aşa frumos, către… diamond’s stories, pentru că sunt curioasă să aflu ce cărţi mai impresionează generaţia tânără, şi către Nero, pentru că sunt curioasă să văd dacă recomandă cumva o carte de tehnică fotografică 🙂 .

Normal, am început cu sfârşitul… pentru că ăsta e stilul meu… 🙂 M-am gândit două zile ce să fac… Ce să recomand… S-o iau în serios sau în glumă… Dacă o luam în glumă… aş fi recomandat o carte despre câini. Şi chiar am să recomand aşa ceva, pentru că pe mine m-au ajutat cele câteva cărţi pe care le am despre creşterea câinilor. M-au ajutat şi la propriu şi la figurat. La figurat, m-au ajutat să mă panichez la fiecare semn de apatie arătat de vreuna din „fete”, pentru fiecare stare a lor ce indica un simptom de boală gravă… La propriu… trebuie să recunosc că m-au ajutat să le aduc la o vârstă „onorabilă”… de 10, respectiv 5 ani. Prin urmare… cărţile de căpătâi folosite de mine pentru a căpăta ceva experienţă în creşterea câinilor sunt… Filea Ioan IVANA & Simona IVANA – „Câinele, mică enciclopedie” şi Mariana BĂLTOAICĂ – „Câinele sănătos, câinele bolnav”.

Adevărul e că m-am ferit cât am putut de acest tag… De ce? Pentru că este greu să recomanzi o SINGURĂ carte. Cărţile au vârstă… Unele… Există o vârstă „optimă” pentru a citi (sau a devora 🙂 )… Walter SCOTT – „Ivanhoe” şi „Rob Roy” sau Alexandru MITRU – „Legendele Olimpului” sau… Ionel TEODOREANU – „La Medeleni”… sau „Robin Hood” (trebuie să ajung acasă, la Ploieşti, să caut cartea şi să văd de cine e scrisă… 🙂 ), „Ultimul Mohican„, „Copii căpitanului Grant„… sau… cartea pe care am devorat-o şi în română şi în engleză, „Tess of the d’Urbervilles” – Thomas HARDY… sau „Doi ochi albaştrii” sau „Mica Dorrit” sau „Micul prinţ” sau „Portretul lui Dorian Gray„… Şi-aş putea continua aşa până dimineaţă… 🙂 Sau „Cei trei muşchetari” sau, o da… „Maitrey„(a.k.a. „Bengal Nights, în limba engleză)… sau Cioran (orice, dar în special „Silogismele amărăciunii”)… sau… sau…

Şi totuşi… ca să respect cât de cât „tag-ul”… aş recomanda o carte deja dispărută (şi de pe piaţă şi din biblioteca mea – oare cui i-am dat-o împrumut?) – „Jurnalul unei fiinţe greu de muţumit” – Jeni Acterian. De ce? Pentru că mi s-a părut fascinant să-i „cunosc” pe Eliade, Cioran, Ionesco şi pe mulţi alţii din aceeaşi generaţie prin intermediul lui Jeni Acterian. Pentru că această carte mi-a plăcut foarte mult… Atât de mult încât am recomandat-o multora şi am şi împrumutat-o… Şi am rămas fără ea…

Totuşi nu mă lasă inima să fac numai o recomandare… Aş mai recomanda o carte. O carte care, credeţi sau nu, e şi despre mine… şi despre prietenii (amicii) mei de acum 13 – 14 ani… O carte care nu cred că a fost best seller şi pe care nu cred că o are multă lume în bibliotecă. O carte ce poate a trecut neobservată de critica literară dar o carte ce m-a impresionat. Atât de mult încât am hotărât acum 13 ani că fata mea (dacă voi avea vreodată) va purta numele de Vladiana. Şi nu mi-am schimbat hotărârea 🙂 . Cartea este „Rock&Depeche. Filmul unui roman”, scrisă de Ioan Mihai Cochinescu. Nici pe asta n-o găsesc în bibliotecă… O să o caut şi la mama, la Ploieşti dar oricum sunt cam darnică… 😦 S-a terminat! Nu mai împrumut cărţi! Doar le recomand.

În loc de încheiere… „Lumea Sofiei” pare o carte interesantă… Nu am citit-o, doar am răsfoit-o dar… „sună bine” 🙂 .

Acum dau fuga să văd dacă sunt ultima dintre cei tag-uiţi… Catastif şi Alina Hodovan

Instrucţiuni pentru cei tag-uiţi… 🙂
Acum e rândul vostru să respectaţi următoarele reguli:
1-După ce aţi fost nominalizaţi recomandaţi din toată inima o carte şi explicaţi într-un paragraf de ce (adică nu faceţi ca mine… 🙂 ).
2-Nominalizaţi alte trei presoane pentru a primi tagul şi explicaţi de ce, tot într-un paragraf.
3-Anuntaţi-i că au fost nominalizaţi.
4-Nominalizaţi şi cine v-a făcut surpriza, pentru a se putea merge şi înapoi pe firul proiectului.

P.S. Moşule, crezi că poţi găsi undeva cărţile dispărute din biblioteci???

Reclame

Un gând despre &8222;My first tag :)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s